«Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν το διήμερο 21-22 Ιουνίου 10 ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας, που συμμετείχαν στην διαδικασία καταγραφής ικανοτήτων που έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα.

Τα παιδιά μαζί με αλλά παιδιά του δικτύου από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε 2 προπονήσεις που έγιναν απο τους προπονητές της κεντρικής Ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις .

Πρόκειται για τους αθλητές:

Νικόλας Κιάκκας (2006), Σταύρος Μανίκαρος (2006), Χειμωνέττος Συντροφιός ((2006), Ιωάννης Αγόρος (2007), Νικόλαος Πολιάς (2007), Φραντσέσκο Μουσταφάι (2007), Αλέξανδρος Καρπαθάκης (2007), Απόστολος Παπαντωνίου (2008), Κέιντι Πούπα (2008) και Μιχαήλ Εξαδάχτυλος (2008).

Η Ακαδημία μας προγραμματίζει μία σειρά από δραστηριότητες εντός και εκτός Ρόδου για τη σεζόν 2021-2022, για τις οποίες θα ενημερωθείτε επίσημα».

Αρθρο της ΑΕΚ

Ένα πολύ χρήσιμο διήμερο ήταν αυτό που πέρασαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στα Σπάτα περίπου 140 παιδιά από ομάδες συνεργαζόμενες με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, μαζί με τους προπονητές του αλλά και με όλο το επιτελείο της κεντρικής Ακαδημίας της ΑΕΚ, συμμετείχαν σε προπονητικές μονάδες καταγραφής ικανοτήτων.

Η Διεύθυνση Δικτύου προσέγγισε την αξιολόγηση των παιδιών ως μαθησιακή, εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία, η οποία επιπροσθέτως λειτούργησε ευεργετικά και για την αυτοαξιολόγηση των ίδιων των στελεχών. Ήταν μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από τις προπονητικές και παιδαγωγικές αρχές του Δικτύου. Όλα τα παιδιά έχουν ικανότητες και ταλέντα και όλοι οι εμπλεκόμενοι αναγνώρισαν και κατανόησαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Η δομή των προπονητικών μονάδων ήταν τέτοια, ώστε τα παιδιά να τις απολαύσουν, αναδεικνύοντας τα χαρίσματα τους.

Στις προπονήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι προπονητές του Δικτύου με την καθοδήγηση του Υπεύθυνου Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλία Κυριακίδη και των προπονητών Στέλιου Ορφανίδη, Γενναίου Καραχάλιου, Γιώργου Κιούπη και Βασίλη Παπαδημητρίου.  Οι κ. Κυριακίδης και Ορφανίδης εκπόνησαν και το προπονητικό πρόγραμμα. Ειδική μνεία πρέπει επίσης να γίνει στους προπονητές του Ερμή Ανω Λιοσίων κ. Γιάννη Φατόλια και Παναγιώτη Παυλίδη, οι οποίοι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως κατά την εκπαίδευση του Δικτύου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αυτή των προπονητών. Οι συγκεκριμένοι ανταποκρίθηκαν πλήρως και μεθοδολογικά και παιδαγωγικά.

Πολύ σημαντικός βέβαια υπήρξε και ο ρόλος του επικεφαλής του τμήματος scouting της Ακαδημίας Δημήτρη Ρούσσου, ο οποίος κατέγραφε με τη βοήθεια των συναδέλφων της κεντρικής Ακαδημίας τις αξιολογήσεις. Επίσης, για εκπαιδευτικούς λόγους η δεύτερη ημέρα καταγράφηκε από τον αναλυτή Στράτο Παρούση. Εννοείται ότι τηρήθηκαν κατά γράμμα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα είδος επιβράβευσης από τους προπονητές των Ακαδημιών προς τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται περισσότερο-αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά- σε όλα τα ερεθίσματα που τους μεταδίδονται καθημερινά. Η Διεύθυνση Δικτύου Ακαδημιών ευχαριστεί γονείς, συνοδούς, προπονητές και παράγοντες του Δικτύου που συνόδευσαν τα παιδιά τους για να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία γνωρίζοντας δια ζώσης το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ και τους ανθρώπους της Κεντρικής Ακαδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *