Τους πρώτους καρπούς της συνεργασίας του με την ΠΑΕ ΑΕΚ, σε επίπεδο ακαδημιών, αρχίζει να δρέπει η Φοίβος, καθώς ένα δικό του παιδί, ο Γιάννης Γιωργαλής, θα ενταχθεί και επισήμως την προσεχή Δευτέρα στην ομάδα Κ 17 του «δικέφαλου».
Οι Κρεμαστενοί υποδέχθηκαν την είδηση με ανείπωτη χαρά, καθώς διαπιστώνουν πως οι κόποι τους αποδίδουν, σειρά θα πάρουν σταδιακά κι άλλα παιδιά, ενώ όπως αναφέρει η διοίκηση στη μακροσκελή ανακοίνωσή της, η μεταπήδηση του Γιάννη Γιωργαλή στην ΑΕΚ της δίνει νέα κίνητρα και μαζί την ευκαιρία να υπογραμμίσει ξανά πως η ακαδημία της λειτουργεί υποδειγματικά και μακριά από νοοτροπίες, που έχουν στο επίκεντρό τους το εμπόριο της ελπίδας των παιδιών και των γονέων τους. Αναλυτικά:
«Ο Γ.Σ. Φοίβος Κρεμαστής εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τον ποδοσφαιριστή του Γιάννη Γιωργαλή, που τη Δευτέρα 26 Ιουλίου θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του από τον Φοίβο (συνεργαζόμενη ακαδημία) στην ομάδα Κ 17 της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ο Γιάννης εδώ και τρία χρόνια, από τότε που ήρθε στην ακαδημία του Φοίβου Κρεμαστής, ξεχώρισε και μπήκε αμέσως στα “ραντάρ” της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία όλο αυτό το διάστημα, σε συνεργασία με τους προπονητές της ακαδημίας και της ανδρικής ομάδας όπου ήταν μέλος, ήταν ενήμερη για την εξέλιξή του.
Το τελευταίο διάστημα και πάντα σε συνεργασία με τους προπονητές του Φοίβου, κλήθηκε δύο φορές στην Αθήνα, στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, όπου και συμμετείχε στις προπονήσεις της Κ17 της κεντρικής ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ και με τις εμφανίσεις του κέρδισε μία θέση στο ρόστερ.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ, με τη συνεχή παρουσία της είτε με τις προγραμματισμένες επισκέψεις, είτε με έκτακτες επισκέψεις του υπεύθυνου ανάπτυξης του δικτύου κ. Κυριακίδη και του chief σκάουτερ κ. Ρούσσου, δείχνουν ότι έχουν εστιάσει στη Ρόδο και κατ’ επέκταση σε όλα τα Δωδεκάνησα, όπου τα “μάτια τους” είναι η ακαδημία του Φοίβου.
Το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας ανήκει στον Γιάννη, που με τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε με το σπαθί του να κερδίσει τη θέση στο ρόστερ.
Η ακαδημία του Φοίβου, σε απόλυτη συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ, απλά παρείχε ένα ασφαλές περιβάλλον στον παίκτη, που ήταν απαραίτητο για την εξέλιξή του, ένα περιβάλλον μακριά από τοξικότητες που διάφοροι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, ένα περιβάλλον προστασίας του παιδιού από άτομα που δυστυχώς έχουν γίνει μόδα πλέον στον αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και εμπορεύονται τα όνειρα παιδιών-γονέων για μία λαμπρή καριέρα γεμάτη δόξα και χρήμα και σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι ενέργειες, σε συνδυασμό με την εφηβεία, δυστυχώς δεν έχουν ευχάριστα αποτελέσματα.
Ευτυχώς για την ακαδημία μας, τέτοιοι τύποι δεν πρόκειται ποτέ να περάσουν την είσοδο του γηπέδου ούτε σαν θεατές.
Τον δρόμο του Γιάννη θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά, μιας και υπάρχουν θετικές αξιολογήσεις για αρκετούς ποδοσφαιριστές της ακαδημίας μας.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΠΑΕ Ιάλυσος, που λόγω της καραντίνας που είχαμε στο τοπικό, έδωσε μία θέση στο ρόστερ στον Γιάννη για προπονήσεις, προκειμένου να μην μείνει πίσω από πλευράς προπόνησης και ευχόμαστε ολόψυχα τα δύο παιδιά του (και όχι τρία, όπως εκ παραδρομής δημοσιεύτηκε σε τοπικό site) να έχουν ανάλογη κατάληξη, γιατί πραγματικά το Ροδιακό ποδόσφαιρο αξίζει τέτοιες διαδικασίες».

Από: Παύλος Nτοκόουπιλ

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Μιχάλης Ορφανίδης
20 Ιουλίου, 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *