Άγνωστη λέξη είναι η αδράνεια για τους ανθρώπους του Φοίβου, οι οποίοι αξιοποιούν το παρατεταμένο lockdown στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Κρεμαστή.
Με την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση, οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι φίλαθλοι θα βρουν έναν πανέμορφο γήπεδο που θα τους προσφέρει πρωτόγνωρες ανέσεις και ταυτόχρονα να προσφέρει στο ίδιο το σωματείο να αναβαθμίσει τη λειτουργία του.
Τα αποδυτήρια της ανδρικής ομάδας έχουν ήδη ανακαινιστεί και η εικόνα τους είναι εντυπωσιακή, ενώ σειρά έχουν πάρει τα αντίστοιχα που θα χρησιμοποιούνται από τους μικρούς ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομών.
Στόχος των Κρεμαστενών είναι να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτο κανέναν από τους διαθέσιμους και μέχρι πρότινος αναξιοποίητους χώρους του γηπέδου τους και μία από τις αίθουσες κάτω από την εξέδρα κρίθηκε ως απολύτως κατάλληλη να στεγάσει το καινούργιο γυμναστήριο, το οποίο θα διευκολύνει αφάνταστα τους αθλούμενους.
Τα όργανα γυμναστικής που θα το εξοπλίσουν έχουν ήδη αγοραστεί, εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του παρκέ στο δάπεδο και όπως εκτιμάται, στο τέλος Φεβρουαρίου το νέο γυμναστήριο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση.
Παράλληλα, στην τελική ευθεία τους μπήκαν οι προσπάθειες να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της καινούργιας καφετέρειας του γηπέδου πίσω από τη μία εστία του γηπέδου, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση των μελών της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων.
Η ικανοποίηση των παραγόντων, των μελών του τεχνικού επιτελείου και των παικτών του Φοίβου για την καλή δουλειά που γίνεται στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Κρεμαστής είναι μεγάλη και ικανή να μετριάσει κάπως την απογοήτευσή τους για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Η νέα παράταση του lockdown ήρθε να διώξει ακόμα και την τελευταία αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με τους ανθρώπους του συλλόγου να εκτιμούν πως έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η χρονιά είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί χωρίς οι ομάδες να βρεθούν ενώπιον ανυπέρβλητων προβλημάτων.
Όπως εκτιμούν, για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας προετοιμασίας, συνεπώς ακόμα κι αν η απόφαση για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ληφθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries δεν θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει νωρίτερα από τον Μάρτιο.
Εννοείται πως οι Κρεμαστενοί θέλουν να επιστρέψουν στο γήπεδο για να παίξουν ποδόσφαιρο, πάντα όμως με την προϋπόθεση πως το πλαίσιο της επόμενης μέρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και δεν θα κάνει άνω κάτω την καθημερινότητά τους και μαζί την ίδια την ομάδα, δεδομένου πως αρκετοί εξ αυτών εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μία πιθανή παράταση της αγωνιστικής περιόδου.
Οι του Φοίβου αρχίζουν να το παίρνουν απόφαση πως η φετινή σεζόν είναι χαμένη, αν και επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα δεδομένα να αλλάξουν, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας συνεχίζουν να προπονούνται ατομικά, έστω κι αν πρέπει να παλεύουν καθημερινά με τη λογική ψυχολογική τους κόπωση.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Μιχάλης Ορφανίδης
21 Ιουνίου, 2021