Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η ακαδημία μας ανακοινώνει την προσπάθεια δημιουργίας τμήματος για κορίτσια από 9 έως 15 ετών.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο γνωρίζει συνεχώς μεγάλη άνθιση στην Ελλάδα και όλο πιο πολλά κορίτσια επιθυμούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά της και η ΕΠΟ και η UEFA έχουν εντάξει το γυναικείο ποδόσφαιρο για τα καλά στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα ,με μια σειρά από κίνητρα για την ενασχόληση των γυναικών με το ποδόσφαιρο .

Στην Ελλάδα η ΕΠΟ με το πρόγραμμα ‘It’s a woman’s game’ φιλοδοξεί να προσελκύσει όσο πιο πολλά κορίτσια γίνετε να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στις μικρότερες φίλες του ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να ενταχθούν ομαλά και οργανωμένα στο χώρο και να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, όταν παρίσταται αυτή η ανάγκη, για την ανάπτυξη του ταλέντου τους.

Ένας επιπλέον αλλά εξίσου σημαντικός σκοπός του, είναι η ανεύρεση και εξέλιξη των παικτριών που ήδη αγωνίζονται σε σωματεία, προκειμένου να αποτελέσουν την ευρεία δεξαμενή άντλησης αθλητριών για τις Εθνικές Ομάδες.

Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται μέσα από ποικίλες και συχνές δράσεις ανά την επικράτεια, όπως:

Γυναικεία φεστιβάλ ποδοσφαίρου Πανελλήνιες αναπτυξιακές διοργανώσεις

Ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την προσέγγιση των οικογενειών και την ενημέρωσή τους για τα οφέλη του ποδοσφαίρου

Κίνητρα στις γυναίκες για συμμετοχή στις σχολές προπονητών UEFA/Ε.Π.Ο.

Κίνητρα για ίδρυση γυναικείων σωματείων.

Οι εγγραφές θα αρχίσουν από τη Δευτέρα 22/11 καθημερινά στο γήπεδο κρεμαστής.

ΔΣ ΦΟΙΒΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
18 Νοεμβρίου, 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *